YENİ YARDIM PAKETİ AÇIKLANDI... İKİ BİN TL VERİLİYOR..

YENİ YARDIM PAKETİ AÇIKLANDI... İKİ BİN TL VERİLİYOR..

YENİ YARDIM PAKETİ AÇIKLANDI... İKİ BİN TL VERİLİYOR..
Editör: Ahfa Haber
02 Mayıs 2021 - 13:51
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yiyecek-içecek hizmeti sektöründeki işletmelere yönelik sağlanan ciro kaybı desteklerinde başvuru sürelerini uzattıklarını bildirdi. Muş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından olumsuz etkilenen yiyecek-içecek hizmeti faaliyetlerinde bulunan işletmelere yönelik geri ödemesiz ciro kaybı desteklerinde başvuru sürelerini, işletmelerin hak kaybına uğramaması için uzattıklarını belirterek,

"Desteklerden yararlanma şartlarını taşıyan fakat çeşitli sebeplerle başvuruda bulunamayan işletmelerimiz, 31 Mayıs 2021 saat 23.59'a kadar başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecekler. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.



CİRO KAYBI DESTEĞİ NE KADAR?
Ciro kaybı desteği, tek seferde ödenmek üzere 2 bin liradan az ve 40 bin liradan fazla olmamak kaydıyla 2020'deki ciroların 2019'daki cirolara göre azalan tutarının yüzde 3'ü esas alınarak verilecek.

CİRO KAYBI DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Ciro kaybı desteğine ilişkin başvuru süresi ile diğer usul ve esaslar Ticaret Bakanlığınca belirlenecek. Destek ödemeleri için E-devlet üzerinden başvuru alınması bekleniyor. Başvuruların ardından yapılacak değerlendirme süreci ile birlikte ödemelerin kısa sürede vatandaşların hesabına yatırılması bekleniyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum