Sallama Çayı Çöpe Atmadı Bahçesine gömdü Nedenini Öğrenince Sizde yapacaksınız

Sallama Çayı Çöpe Atmadı Bahçesine gömdü Nedenini Öğrenince Sizde yapacaksınız

Sallama Çayı Çöpe Atmadı Bahçesine gömdü Nedenini Öğrenince Sizde yapacaksınız
Editör: Ahfa Haber
06 Mayıs 2021 - 13:31

Hepimiz evlerimizde her sabah, her yemekten sonra ve neredeyse her zaman çay içiyoruz. Türk insanının adeta vazgeçilmezi çay içmek. Artık pratikleşen dünyanın kolaylıklarıyla birlikte hepimiz evlerimizde sallama çay içiyoruz. Ve sallama çayların gübre olduğunu neredeyse herkes biliyor.

1-Güneş yanıkları :Siyah çayların içinde bulunan tannik asit vücudunuzu nemlendirmeye ve yenilemeye yardımcı olur. Sallama çayın poşetini soğuk suda bir süre bekletin ve yanık olan yerlerin üzerine uygulayın.

2-Gözaltı şişlikleri :Tannik asidin bir diğer faydası da gözaltı şişliklerine iyi gelmesidir. Sallama çayı içtikten sonra bir kabın içerisine koyup buzdolabında birkaç gün bekletin ve gözaltlarınızın çevresinde bekleterek uygulayın. Değişimi fark edeceksiniz.

3-El yanıkları : Sallama çayı sadece güneş yanıklarında değil diğer yanıklarda da kullanabilirsiniz. Elinizde ve ya kolunuzdaki küçük yanıkların acısını almada ideal çözümdür.

4-Siğil :Biraz garip geldiğini biliyoruz fakat yeşil çayların içinde bulunan antioksidanlar sayesinde siğil çıkmasını engelliyor. Yeşil çay poşetlerini dolapta bir süre bekletin. Daha sonra siğil çıkan bölgenin üzerinde 15 dakika kadar bekletin ve poşeti değiştirin. Yeni poşetide 15 dakika kadar bekletin. Birkaç gün gün içinde sonuçları görmeye başlayacaksınız.

5-Ayak kokusu :Hepimiz bu durumu inkar ediyoruz. Fakat hepimizin başına gelebilecek doğal bir durum bu ve bunun en temel nedenlerinden bir tanesi sürekli aynı ayakkabıyı giymek. Çözüm ise çok basit. Kullanılmamış sallama çayı bir süre ayakkabınızın içinde bekletin. Sallama çay bütün kokuları emerek yok edecektir.


6-Toprak temizleyici! :Hepimiz bahçemizde ve ya balkondaki saksılarımızda bir şeyler yetiştiriyoruz. Sallama çayların içindeki tannik, topraktaki zararlı maddelerin temizlenmesine yardımcı oluyor. Toprak henüz boşken sallama çayı gömün ve birkaç bekletin. Sonuçları fark edeceksiniz.

7-Bulaşıklar :Zor bulaşıkları daha rahat temizlemek için bulaşığın üzerine sallama çay bırakın. Daha kolay temizlendiğini fark edeceksiniz.

8-Daha parlak ve temiz aynalar! :Parlak ve temiz aynalar herkesin olmasını istediği şeydir. Sallama çay bu konuda da bize çok yardımcı oluyor. Sallama çayınızı demleyin ve soğumasını bekleyin. Kuru bir bezi çayla ıslatın ve aynanızı temizleyin. Farkı görünce şaşıracaksınız.

9-El kokusu :Soğan doğradığımızda, balık temizlediğimizde ve ya acı bibere dokunduğumuzda ellerimizin kokması hepimiz muzdarip olduğu bir durum. Ayakkabılardan da bildiğiniz gibi sallama çay kokuları emiyor. Ellerinizde de aynı durum geçerlidir. Tek yapmanız gereken elleriniz sallama çayla yıkamak.

Sallama çayın sağlıklı olmasının yanında bu kadar işe yaradığını da öğrendiniz. Sallama çayın sizin bildiğiniz başka hayatımızı kolaylaştıracak özellikleri var mı? Fikirleriniz bizimle yorumlarda paylaşın.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum