Kırmızı Kodla Duyurdu

Kırmızı Kodla Duyurdu

Kırmızı Kodla Duyurdu
Editör: Ahfa Haber
03 Mayıs 2021 - 00:11
NASA, asteroit çarpmasının simülasyonunu hazırladı ve denemelere başladı. Tatbikatlar sonucunda olası bir göktaşının çarpacağı alan içerisinde Türkiye’nin de bulunduğu belirtildi.Dünyaya çarpması durumunda bölgenin yok olması mümkün.

Sözcü’nün internet sitesi üzerindeki habere göre, Dünyanın birçok yerinden bilim insanlar, bu hafta Dünya’ya doğru gelen hayal bir asteroid için çalıştı. ABD ve Avrupa uzay ajanslarından bir grup uzman, NASA’daki tatbikatlara ve olası çarpışma için çalıştı. Söz konusu asteroid 6 ay için dünyayı vurabilir.

Uzmanlar şu an için mevcut teknolojinin söz konusu çarpmayı engellemesinin yetersiz olduğunu aktardı. Grup, simülasyonun altı aylık zaman çerçevesi göz önüne alınması durumunda, Dünyanın mevcut teknolojilerinin hiçbirinin varsayımsal asteroid çarpmasını engelleyemeyeceğini aktardı. İddiaya göre simülasyon asteroid Doğu Avrupa’ya çarptı.

Şu an için herhangi bir asteroid Dünya çapında herhangi bir tehdit oluşturmamakta. Fakat 460 fit veya çok daha büyük asteroitlerin tahminen üçte ikisi ve önemli ölçüde hasar yol açacak kadar büyük bir asteroid bulunmamış durumda.

NASA’da üst düzey yetkilisi ola Lindley Johnson konuyla ilgili olarak şunları ekledi; ‘’ “Bu tatbikatlar nihayetinde gezegen-savunma topluluğunun birbirleriyle ve hükümetlerimizle iletişim kurmasına yardımcı olarak gelecekte potansiyel bir etki tehdidi tespit edilmesi durumunda hepimizin koordine olmasını sağlamaya yardımcı oluyor” ifadelerini kullandı.

Bölgenin Boşaltılması Lazım
Söz konusu organizasyona katılan yetkililer, ‘’Gerçek hayatta 2021PDC varsayımsal senaryosuyla karşı karşıya kalırsak, bu kadar kısa sürede herhangi bir uzay aracını mevcut olanaklarla fırlatamayız” ifadelerini kullandı.

Tatbikatın 3. Günü 2021 PDC’nin etkisi yörüngesinin Doğu Avrupa’ya gittiğini aktardı. Almanya, Çek Cumhuriyet ve Avusturya arasındaki sınıra yakın bir çarpma olasılığı ise yüzde 99. Olası bir çarpmada insanları kurtarılması için bölgenin boşaltılması şart.

Asteroit Çarpması Nasıl Engellenecek?
NASA, tehlikeli bir asteroidin Dünya’ya çarpması durumunda neler olabileceğine dair araştırma yapmaya devam ediyor. Bunlar arasında, simülasyon çalışması katılımcıların önerdiği gibi, uzayda asteroid patlatma gibi seçenekler bulunuyor.

Diğer bir olasılığa göre yaklaşmakta olan asteroide çarpması için bir uzay aracını göndererek uzay yörüngesinden koparmak. Çift Asteroid Yönlendirme Testi, 2022’de uzaya bir araç gönderecek ve kasıtlı olarak vuracak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum