Hesaplarınızı Kontrol Ediniz Paralarınız Yatmaya Başladı

Mart ayı engelli, evde bakım ve 65 aylığı hesaplara yatmaya başladı. 15 Mart evde bakım aylığı yatan listesi ve detaylar haberimizde.

Hesaplarınızı Kontrol Ediniz Paralarınız Yatmaya Başladı
Editör: Ahfa Haber
16 Mart 2021 - 18:17
Evde yaşayan ve bakıma muhtaç olan kişilere bakanlara verilen evde bakım aylığı bugün itibari ile hesaplara yatmaya başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafundan verilen engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere sağlanan bakım aylığı her ayın 15’inde düzenli olarak hesaplara yatıyor.



Evde yaşayan ve bakıma muhtaç olan kişilere verilen bakım ödeneği ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca ödenmekte. Her ay farklı şehirlerde farklı günlerde yatmasından kaynaklı olarak birçok kişi de nerelerde paranın yattığına dair araştırma yapıyor. Bugün evde bakım parası yatan iller ise resmen açıklandı.



 

Bugün İtibari İle Hesaplara Yatmaya Başladı

Devletin ödediği ödenekten birisi de evde bakım maaşı olarak karşımıza çıkmaktadır. Yaşlı, bakıma muhtaç ve ihtiyacı olan hasta kişilere bakanlara verilen evde bakım maaşı, her ay olduğu gibi bu ayda hesaplara yatmaya başladı. Evde bakım maaşı nereden öğrenilir diye merak ediyorsanız, E-Devlet kapısından bilgilerinizi girerek bakabilirsiniz.


 

Bu İllerde Bakım Paraları Yattı!

15 Mart itibari ile evde bakım parası yatan iller resmen belirlendi. Gelen bilgilere göre evde bakım maaşları bu illerde yatmaya başladı;

1- Bolu
2- Tokat
3- Aksaray
4- Osmaniye
5- Çanakkale
6- Samsun
7- Sakarya
8- Hatay
9- Ordu
10- Antalya
11- Diyarbakır
12- Kırıkkale
13- Balıkesir
14- Giresun
15- Adıyaman
16- Manisa
17- istanbul
18- Uşak
19- Bilecik
20- Düzce
21- Erzurum
22- Konya
23- Mersin
24- Zonguldak
25- Niğde
26- Rize
27- Ankara
28- Bursa
29- Kahramanmaraş
30- Edirne


YORUMLAR

  • 0 Yorum