Bakan Kocadan Önemli Açıklamalar

Bakan Kocadan Önemli Açıklamalar

Bakan Kocadan Önemli Açıklamalar
Editör: Ahfa Haber
18 Nisan 2021 - 11:44
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında yeni vaka ve ölüm sayılarının artmasına ilişkin “Aylardır süren şartlar herkesi yordu, mutant virüsler işi zorlaştırdı” derken, Türkiye’nin mutant virüsün etkisinin arttığı yeni bir pik döneminde olduğunu söyledi.

Koca, Ramazan ayında alınacak yeni tedbirlere ilişkin yarın alternatiflerin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’a sunulacağını, konuya ilişkin açıklamayı onun yapacağını belirtirken, “Erişkin yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 71,3. Sinop, İzmir, Çanakkale, Bartın, Edirne ve Rize’de yoğun bakım doluluk oranı yüzde 80’in üzerinde. Şu an bir sorun olmadığımızı ama yakinen takip ettiğimizi söylemek istiyorum” ifadesini kullandı.



“Mutant oranının giderek yükseldiği bir pik dönemindeyiz”
Koca, Türkiye’nin dünyada en fazla aşılama yapan altıncı ülke olduğunu söylerken, “Yakın temas ve mutantların, varyantların yüzde 85 oranına kadar çıktığı bu dönemde, yeni bir pik dönemi yaşıyoruz. Bu pik, mutant oranının giderek yüksek olduğu bir pik. Yakın temasın son derece önemli olduğunu, yakın teması ve hareketliliği azaltıcı bir döneme girmek zorundayız” ifadesini kullandı.

Rusya’nın açıkladığı seyahat yasağına da değinen Koca, “Dün Rus mevkidaşımla iki kere görüşmüştüm. Yakın zamanla bir heyet göndereceklerini, Muğla, Aydın, İzmir, Antalya gibi bölgelerde aldığımız tedbirleri görme noktasına geleceklerini söylediler. Turizmin yoğun olduğu bölgelerde aldığım tedbirleri ve sertifika uygulamalarını gördüklerinde farklı bir yaklaşım içinde olacaklarını söyleyebilirim” dedi.

“Türkiye’de üçüncü, İstanbul için dördüncü pik”
Koca, Türkiye’nin üçüncü, İstanbul’un dördüncü pik dönemini geçirdiğini belirtirken, “Vaka sayısının daha yoğun olduğu ama ağır hasta sayımızın artmadığını rakamlardan görüyorsunuz. Şu dönemde sağlık altyapımız açısından ciddi bir sorun olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim” sözleriyle sağlık altyapısında bir sorun olmadığını belirtti.

Bakan Koca, Türkiye’ye bugüne kadar 26 milyon doz Sinovac, 4,5 milyon doz da BioNTech aşısı geldiğini, görüşmelere bağlı olarak 4-5 ay sonra da Sputnik aşısı gelebileceğini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum