İl il sayıp uyardılar! Kuvvetli geliyor!

Meteoroloji'den Ege, Marmara'nın güney ve doğusu, İçanadolu ile Batı Karadeniz'de yer alan 24 il için Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı uyarısı yapıldı.

İl il sayıp uyardılar! Kuvvetli geliyor!
Editör: Ahfa Haber
18 Nisan 2021 - 16:26 - Güncelleme: 18 Nisan 2021 - 16:32

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ege, Marmara, Karadeniz'in batısı ile Ankara ve Eskişehir'de, Kuzey Afrika'da kaynaklı toz taşınımı yaşanacağını açıkladı.Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), çok sayıda il için toz taşınımı uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasındaki haritaya göre, Kuzey Afrika'dan gelen toz taşınımı İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Manisa, Uşak, Denizli, Aydın ve Muğla'da etkili olacak.

Meteoroloji’den yapılan uyarı açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden yarın (Pazar) akşam saatlerine kadar Ege, Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı Karadeniz'de Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı görüleceğinden görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde bozulma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum